Анкета
Въпрос: Какво записахте ?  (Гласуването приключено: Август 08, 2007, 07:50:47 )
ТУ - 18 (58.1%)
СУ - 6 (19.4%)
УНСС - 1 (3.2%)
МГУ (знам коле, че си ти ) или некое подобно от София - 1 (3.2%)
Некъде из чужбината - 2 (6.5%)
Некъде из провинцията - 3 (9.7%)
Общ брой гласове: 31

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Кой къде и с колко ?!  (Прочетена 2644 пъти)
Iztursak
Still deep in hell
**
Публикации: 57

Профил
« -: Август 08, 2007, 07:48:18 »

Много се изговори за ТУЕС, кфо научихме, нормално ли е софта да учи в Събота, заслужаваше ли си ученето с толкова кочове, дипломните работи попречиха ли ни за евентуално по-доброто ни представяне на кандудат-студентските изпити, също и преебаните дипломите ... Та дайте да видим крайните резултати.

Първи съм аз.... Не съжалявам че учих в ТУЕС, именно тук разбрах че мойто бъдеще не е свързано с компютрите.. еее вярно трябваха ми 5 години да го осъзная , но все пак по - добре сега , отколко да загубя следващите 5 по-важни години в ТУ... Бе накратко поне опитах Намигване

Ае стига съм дуднал за мен, ето и оценките ми по изпити

Все пак треаше да пробвам в резервния ми вариант ТУ , там изкарах

тест Мат и Физика                     добър 4.15
Математика   предварителен     добър 3.50

1во класиране Мехатроника, но с големи възможности за Електроника (не мерси)   Смотан

И все пак желанието ми беше да уча със сестра ми Иконика в УНСС, тя си я изучава от 5 години и кфото ми е разказвала като уроци ми допадна ...

Предварителния там се изложих мн.добър 4.65 , сестра ми изкара 5.86 и съответно влезна по 1во желание Макроикономика...  Е тогава се развихрих и изкарах за 1ви път от 7 клас насам отлична оценка без преписване и то : отл. 5.74 , та сега сме заедно и направо съм побъркан от щастие....

Та равносметката ТУ добър 4.15
                           УНСС отл. 5.74 (записах се там и сме заедно със сестрата .. екста съм си )

поука : И без преписване става, ма се хабиш повече  Смотан
Активен

HARDCORE TO THE BONE
Denis_S
Out of hell
Публикации: 432

Тийн идол

166253934
Профил
« Отговор #1 -: Август 10, 2007, 02:21:11 »

Яка темичка, време й беше да се появи... Смотан :lol:

Ами общо взето аз от бая време искам да се занимавам малко по-сериозно с телекомуникации (е и с музика де, ама вариантът ДМА отпадна за мене още преди две години, след като проведох няколко разговора с едни български музиканти).

Та, явих се само на два изпита -  предварителен по математика в ТУ и изкарах Добър (3,50) и математика в ТУ. Там резултатът бе Добър (4,30) и фактически влезнах КТТ редовно (първо желание) на първо класиране с кур 10 (така казва Фр. на чл. 10 Намигване).

Та, в ТУЕС си беше некфо весело тия 5 години. И аз ни най-малко не съжалявам, че учих тук. Сега вече идва голямата веселба и ще видим какво ще се получи.

Успех на всички по вече предначертания път! Плезещ се

ТРАШ! Намигване
Активен

Nedy88
Deep in hell
*
Публикации: 23

201843112
Профил
« Отговор #2 -: Август 13, 2007, 01:12:34 »

Наистина хубава тема. И аз не съжалявам, че учих в ТЕУС. По принцип се опитвам да не съжалявам за нищо свършило, защото така или иначе не мога да го променя, а и в повечето случаи няма смисъл. В крайна сметка, човек винаги като взима някакво решение мисли, че то е правилното.
Ето оценките от изпитите ми:
математика 1 в СУ - 5.50
математика 2 в СУ - 4.80
математика в ТУ - 5.20
Записах се в СУ Приложна математика, защото това е нещото, което най-много ме привлича. В тези 5 години разбрах, че искам да се занимавам с програмиране, а в последната година разбрах и, че има два вида програмисти: истински и такива, които го учат в университет. Това особено важи за България. Просто като видях как всички, които кандидатстват в СУ с математика пишат Софтуерно инженерство и Компютърни науки не ми се мисли, като след една година 90% от хората разберат, че не стават за софтуерни инженери. За това нещо мога да дам и доказателства но не мисля, че му е тук мястото.

Това е за БГ, догодина ще кандидатствам в MIT и силно се надявам да ме приемат. Освен това, мисля да кандидатствам и в Harvard, Princeton и Jacobs University of Bremen, където съм почти сигурен, че ще ме приемат, така че се надявам в СУ да не се задържа повече от година.

Причините, заради които не искам да уча в България са доста сериозни проблеми в образованието, които съм сигурен, че няма да се оправят за няколко години. Главното нещо е преписването. Просто, вече ми писна хора, които преписват да имат по-високи оценки и привилегии при кандидатстване, спрямо хора, които учат и имат 5-ци например. Просто така, цялото образование и кандатстване е обърнато наопаки. Мога да дам пример за това. Irrefutable, от нашия клас имаше втората най-висока оценка на математика 1 от класа, а в същото време имаше един от най-ниските балове и едвам влезна в СУ, просто защото не си даваше зора да преписва на контролните при Карабски, който присъства само на няколко часа, при това пиян и се опитваше да ни убеди, че светлината, не била частици(фотони), защото така няма да може да мине през притворена врата. И после на контролните да ни казва да четем от учебника и после ти пише три, защото си преписвал. Или пък учителя по химия от 10ти клас, който по цял час диктуваше от една тетрадка и после на контролните си напишеш всичко и ти пише 5, защото не било изречението точно като в тетрадката, а тези, които преписваха естествено имаха 6. Даже на последното контролно ни диктуваще едната задача, защото не я бил предал. Няма да забравя, че това ми беше единствената 5-ца 10ти клас. Също няма да забравя и че в последния час ни каза: "Дано се видим в ТУ". Това беше първото нещо, което ме убеди да не кандидатствам в ТУ. И тези хора не са единични случаи. Ето защо просто не виждам смисъл да завършвам в България, след като хора, които нищо не разбират имат като моята диплома. Просто е безсмислено.

ПС: Да знаете, че вече не подсказвам. Ако сте ми колеги ви предупреждавам да не разчитате на мен за такива работи.

ПС: Съжалявам за този оффтопик, но просто не се сдържах да не си кажа каквото мисля. А и има много хора, които казват, че българите, които отиват в чужбина, едва ли не не са истински българи. Аз съм просто човек, който иска да си сбъдне мечтите и за жалост не мисля, че това ще стане в България.

EDIT: Най-голямата ми грешка през тези години е 6цата на един от нашия клас по ЕИМ, който не знае и за три, за което се извинявам на тези, които знаят повече и имат по-ниски оценки. Сори, в университета няма да се получават такина недуразумение, поне не по моя вина.
Активен

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning.
Albert Einstein
ludia
Out of hell
Публикации: 320

Профил
« Отговор #3 -: Август 13, 2007, 01:26:33 »

ТУ, КСТ по член 10-ти
Активен

If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya, If you forget anything, I'll kill ya. Now do you understand everything I've said? Becouse if you don't, I'll kill ya.
>Vodka Finlandia<

skype -> xtazii1
Irrefutable
Deep in hell
*
Публикации: 18

Профил
« Отговор #4 -: Август 13, 2007, 02:24:47 »

СУ , приложна математика, сигурно за ужас на Иванова Намигване Така и не изкарах при нея една 6-ца.
ПП: 5.20 на изпита, без курсове, без уроци без глупости.
Активен
Кольо-мольо
Out of hell
Публикации: 385

Профил
« Отговор #5 -: Август 23, 2007, 04:10:37 »

Цитат на: "Nedy88"
EDIT: Най-голямата ми грешка през тези години е 6цата на един от нашия клас по ЕИМ, който не знае и за три, за което се извинявам на тези, които знаят повече и имат по-ниски оценки. Сори, в университета няма да се получават такина недуразумение, поне не по моя вина.

да не е онзи който беше номиниран за "НАЙ-ДОБЪР СОФТУЕРИСТ СРЕД ХАРДУЕРИСТИТЕ"

а по темата влезнах в МГУ, щото се влиза с моята дришлива диплома. идеята ми е да уча строителство на сгради и съоражения (ССС) като се преместя след един семестър. Плезещ се дано да не се насера де
Активен
DarK_JeDi
Still middle in hell
Публикации: 168

195246107
Профил WWW
« Отговор #6 -: Септември 03, 2007, 09:16:36 »

Тук има малка ирония - реших да кандидатствам с математика(не го реших де - винаги съм го знаел) и още от началото на годината започнах с разни курсове по математика, за които ме е срам да кажа колко пари съм дал(не аз де, нашите Тъжен )... И в крайна сметка след всичките тея курсове по математика, на изпита изкарах 5.00, колкото и на изпита по физика(за физиката бях учил 1 ден преди теста по мат. и физ.(където имам 4.90)и още 1 час, вечерта преди изпита). :? Последния факт ме накара се смея сам на себе си, след като разбрах резултатите :roll:
Иначе влезнах в ТУ, КСТ - първо класиране, първо желание по членО. Сега друг е въпросът защо писах КСТ на първо място(глуповато от моя страна, но сам съм си виновен). Като погледнах учебният им план, той ми хареса повече от тези на КТТ и Електроника. Имаше доста интересни дисциплини, но после се оказа, че зад тези имена стоят съвсем други предмети (това са ми го казали 2 независими източника, завършили ТУЕС и учещи в в ТУ). Та ще видя как ще тръгне следването в КСТ и ако не ми хареса ще се преместя в КТТ сигурно... Намигване
Но иначе по другата тема, дали си струва да ученето в ТУЕС и дали съжелявам, че 5 години съм учил там,  отговорът ми е прост - струва си и не съжелявам. Мога да изпиша цял "роман" на тема "Какво е моето мнение за ТУЕС", но в момента ме мързи и явно още не му е дошло времето Намигване
Активен

Бог прощава, Левски НЕ!
фуцк туез
Out of hell
Публикации: 389

250182349
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2007, 03:11:30 »

Цитат на: "Кольо-мольо"
а по темата влезнах в МГУ, щото се влиза с моята дришлива диплома. идеята ми е да уча строителство на сгради и съоражения (ССС) като се преместя след един семестър. Плезещ се дано да не се насера де
Йевала Плезещ се

Иначе: СУ :twisted:  :lol:
Активен
Кольо-мольо
Out of hell

Профил
« Отговор #8 -: Януари 18, 2008, 02:48:25 »

аре да дам лек отчет засега 3 от 5 изпита са зети със информатика 6 (ТУЕС ебаси ако нямам 6), химия едвам едвам 3 и висша математика 5!
Активен
el don
Newbie in hell
*
Публикации: 2

165646268
Профил WWW
« Отговор #9 -: Януари 26, 2008, 09:52:45 »

Ех, момчета и момичета:)

по-темата:
Не съжалявам за ТУ-ЕС при никакви положения!
А, да! Забравих да кажа, че съм от първия випуск на това славно училище. Наистина е малко кофти да осъзнаеш, че компютрите не са за теб. Но пък равносметката си я бива! Почти във всички сфери има хора, които са се реализирали и са постигнали много. Не винаги учителите са виновни. Ако нямаш желание - никой не може да ти помогне.
Само да напомня, че тази година се навършват 20 години от създаването на "Електронни системи". Фактът, че има хора, които са прекарали тези 20 години в посвещението на обучението на ИТ специалисти, говори достатъчно много.
Горе главата и бъдете по-запалени за бъдещето си!
Активен
Кольо-мольо
Out of hell

Профил
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2008, 04:55:58 »

!!!По темата: вече официално съм във Висше строително училище "Любен Каравелов" специалност Строителство на сгради и съоръжения!!!
Активен
фуцк туез
Out of hell
Публикации: 389

250182349
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2008, 12:53:58 »

Я раздуй малко как стават тия далавери да ги направим и аз Смотан
Активен
Кольо-мольо
Out of hell

Профил
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2008, 01:38:54 »

ще ти кажа кво направих аз:

1.) влизаш в минногеоложки университет софия (щото се влиза супер лесно виж кви задачи дават на изпитите). влизаш защото имаш смотани оценки от ТУЕС по математика, щото не си учил когато е трябвало и с диплома като моита неможеш да влезеш редовно във ВСУ щото не ти стига бала дори 5.00 на изкараш на математиката.
2.) влизаш в най-клошарската специалност разработка на полезни изкопаеми (РПИ) в мгу
3.) след това всички туезари ти се смеят и те ебават за тва къде си влезнал и колко е мизерен университетът и ти казват че ще си останеш там и няма да се преместиш и продължават да ти се смеят
4.) на края на 1ви сем. взимаш всички или повечето изпити (максимум един два да не вземеш) (имаш предвид че в МГУ изпитите се зимат сравнително лесно, но нестава и без учене де)
5.) След това попълвате една молбичка за преместване във ВСУ и се молиш да кажат "ДА"
6.) като кажат "да" отиваш в деканата на факултета в мгу и питаш какви документи ти трябват за местене и си зимаш бележка с оценките които си изкарал от изпитите в мгу по предметите
7.) отиваш във ВСУ и плащаш една таксичка 500 лева, 300 за местенето и 200 за 2ри сем.
8.) отиваш понеделник за първи час в новия ВУЗ

важно е да се знае че сичко това е възможно ако применро учиш едни и същи  предмети в единия и в другия ВУЗ за да ти ги признаят после. пример АГ и ЛА се учат и в двата ВУЗ-а и ти признават оценката. химията също е общ предмет и би трябвало да ти признаят оценката. абе бая си е най добре питай и разпитвай насам натам
Активен
DarK_JeDi
Still middle in hell
Публикации: 168

195246107
Профил WWW
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2008, 09:02:24 »

Цитат на: "Кольо-мольо"
!!!По темата: вече официално съм във Висше строително училище "Любен Каравелов" специалност Строителство на сгради и съоръжения!!!

Евала Коле! =D>  =D>  =D>  :smt038  :smt038  :smt038
Активен

Бог прощава, Левски НЕ!
kristiskis
Newbie in hell
*
Публикации: 2

.

2147483647
Профил
« Отговор #14 -: Юни 06, 2010, 01:56:57 »

някой да има идеята кой в България продава Екзаминер?
Евентуално и някой ако е чувал колко пари струва това чудо.
Разглеждах Текса-та по препоръка на Бобо, за което му благодаря, ама още веднага с втората диагностика върху Либрата се сблъсках с проблема, че не можа да се свърже с климатика примерно...
Май излиза, че за пълна диагностика на всички системи примерно на Либрата, то единствено Екзаминера ще се справи.
Активен

.
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: